Het plaatsen van zonnepanelen wordt, ook voor particulieren, steeds toegankelijker. Dit is maar goed ook, want de manier waarop we nu met onze planeet omgaan brengt veel schade met zich mee. Duurzame energie is de toekomst. Er zijn nog enorm veel kansen om duurzame impact in de toekomst te vergroten. Vele bedrijfsdaken zijn uitermate geschikt om via zonnedaken hun eigen energiebehoefte te voorzien. Dit is een uitstekende investering voor op de lange termijn. Als particulier of bedrijf is het echter wel van belang dat je een goed bedrijf selecteert om voor deze redenen in zee te gaan. Niet alleen voor de installatie van de zonnepanelen, maar ook voor de service die daar daarna bij komt kijken.

Gegarandeerde rendementen

Een belangrijk aspect om naar te kijken is de service rondom het waarborgen van het rendement. De beste service die een allround zonpartner kan bieden is de garantie van het rendement gedurende de hele looptijd. Het kan namelijk voorkomen dat er een storing plaatsvindt. In zo’n situatie dreigt je rendement in gevaar te lopen. Dan is het natuurlijk van belang dat dit zo snel mogelijk wordt opgelost. 

Zorg dus dat het energiebedrijf wat je wilt inschakelen de werking van de zonnesystemen 24/7 bewaakt. In dit geval worden storingen en tegenvallende opbrengsten automatisch gesignaleerd en opgelost door het eigen beheer team. Zo loop je dus nooit een opbrengst mis.
Een voorbeeld van een bedrijf die dit goed naleeft, is lens-energie. Zij bewaken de zonnedaken voor hun klanten op hun monitoringsplatform.