Er zijn vele manieren om te investeren in je woning. De installatie van zonnepanelen is misschien wel het meest interessante van allemaal. Zonnepanelen zijn winstgevend, maar maken de woning ook duurzamer. Het is ook nog eens zo dat het meer oplevert dan bijvoorbeeld isoleren, of een warmtepomp installeren.

De kosten voor energie

Een belangrijke reden waarom je een beter rendement uit zonnepanelen haalt, is de stijging van de energiekosten. Huiseigenaren die niet verduurzamen, zullen tot wel 13% aan kostenstijging mee gaan maken. Door de hogere prijzen voor energie wordt verduurzamen steeds aantrekkelijker. Al zijn niet alle duurzaamheidsmaatregelen even aantrekkelijk voor de portemonnee. Een warmtepomp levert bijvoorbeeld tussen nu en 2030 niet zoveel op. Voor zonnepanelen is dit anders. Leer meer over de subsidie op zonnepanelen op Zonduurzaam.nl. Het levert je dus al snel het nodige op. Om dit goed te berekenen moet je wel naar je eigen woning, energieverbruik en samenstelling van het huishouden kijken. Een specialist kan je hierin adviseren.

Waarom investeren in zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn steeds beter van kwaliteit geworden. Bovendien is de garantie flink verlengd. Ze leveren een hoger rendement op, de kosten zijn lager en er gelden nog altijd subsidies. Dit maakt de terugverdientijd ook een flink stuk korter. Het is bovendien ook mogelijk om de BTW over de kosten terugvragen. Het is wel een flinke uitgave, maar door slim aan de slag te gaan is er veel te besparen. Je doet er wel goed aan om advies op maat te vragen bij de kenner. Dit maakt een groot verschil.

Zelf investeren in zonnepanelen

Het is belangrijk om te bekijken of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Wanneer dit het geval is, dan kan het je veel opleveren om hiervoor te gaan. De uitgave is daardoor juist slim omdat je de maandlasten juist lager maakt. Bovendien kan je de waarde van je woning ermee verhogen. Het is natuurlijk wel een keuze die je zelf moet maken. Wil je zonnepanelen? Dan moet het bij jouw woning en bij jou als persoon passen en je hebt er het budget voor nodig. Laat de kenner je hierover informeren.