Over ons

Over ons 

Wij zijn op naar groen. Een organisatie, opgericht in 2020, die streeft naar een duurzaam leven voor alle. Wij zijn begonnen omdat we een informatief platform miste en wij mensen graag willen informeren, zodat zij zelf de juiste keuzes voor zichzelf kunnen maken. Wij schrijven artikelen over duurzaamheid in de economie, het milieu en de maatschappij. We zullen hopelijk vragen beantwoorden door middel van onze artikelen, maar zullen ook klaar staan wanneer vragen onbeantwoord zijn gebleven. 

Ons doel

Onze missie is om de mensen te informeren en te inspireren over het leiden van een groen, duurzaam leven. Het niet ons doel om mensen aan te sporen om voor even door een duurzaam periode in het leven te gaan, maar om voortaan bewust na te denken over de keuzes die we maken. Hopelijk kunnen wij zo de mensen inspireren om een duurzaam leven te leiden, wat zij zullen volhouden voor de lange termijn.

En duurzaam leven is niet binnen een aantal stappen bereikt en zal dus vaak op de korte termijn niet gerealiseerd worden. Dat is ook helemaal niet erg. Wij willen laten zien dat je door middel van kleine stappen, grote veranderingen kunt maken. 

Duurzaamheid creëer je niet alleen, maar zal collectief bereikt moeten worden. Op naar groen doen we dus samen. 

Onze focus

Duurzaamheid is op veel onderwerpen toe te passen. Op onze website zullen wij focussen op drie aspecten binnen onze samenleving. 

De economie

Door bewustere keuzes te maken in het leven, zul je niet alleen merken dat de omgeving er baat bij heeft, maar ook de economie hier van profiteert. 

Het milieu

Het is voor het milieu natuurlijk enorm van belang dat er bewustere keuzes worden gemaakt, zodat we steeds meer naar een zero waste samenleving kunnen gaan. 

De maatschappij

De impact van duurzamere keuzes in de economie en het milieu zullen ervoor zorgen dat dit ook zichtbaar wordt voor de samenleving. 

Start vandaag nog aan een duurzaam leven!