Op vakantie gaan, het is periode van ontspannen, relaxen en weer helemaal tot jezelf komen. Genieten van de zon, lekker eten, een massage en een frisse duik in het zwembad. Af en toe een wandeling om de natuur te verkennen, meer hoeft vakantie niet te zijn. Maar het zou natuurlijk fijn zijn als op vakantie gaan ook op een duurzame manier kan gebeuren. Hier ontdek je hoe je je steentje kan bijdragen aan een beter milieu. 

Toerisme dat de wereld respecteert 

Op vakantie gaan op een manier die beter is voor het milieu, dat is waar een duurzame vakantie om draait. Reizen heeft een gigantische invloed op het milieu en dit wereldwijd. De wereldwijde bestemming die o zo mooi waren, zijn in de loop der jaren heel wat minder mooi geworden. Dit komt door de impact van het massatoerisme en daar moet verandering in komen. Onvergetelijke reizen maken, het kan nog steeds, maar ze kunnen ook een positieve bijdrage leveren aan de planeet.

Tips om duurzamer te reizen 

Duurzamer op vakantie gaan met respect voor het milieu en voor het land, hoe doe je dat nu juist? Een van de meest schadelijke factoren aan op vakantie gaan is het vliegtuig nemen. Het luchtverkeer is tegenwoordig een van de grootste luchtvervuilers. De CO2 uitstoot is gewoon gigantisch. Je hoeft het vliegtuig natuurlijk niet per se te laten staan, je kan ook gerichter gaan vliegen. Vlieg rechtstreeks in plaats van vluchten met een tussenstop. Of je kan er ook voor kiezen om gewoon minder ver op vakantie te gaan, zodat je geen vliegtuig hoeft te nemen. 

Laat de auto achterwege 

We Travel Eco, dit is een slogan die je eigenlijk altijd in het achterhoofd moet houden als je gaat reizen. Ga je niet met het vliegtuig op reis, maar neem je de auto? Dat is al een heel goed begin. Maar probeer dan tijdens die vakantie de auto wat minder te gebruiken en ga er eens met de fiets of te voet op uit om alles te ontdekken. Je mag het land waar je naartoe gaat natuurlijk nog wel verkennen, maar probeer alles wat met fiets of te voet mogelijk is ook zo te doen. Niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je gezondheid!